top of page
  • Foto van schrijverAnne Paul

Regenboogverklaring - videostatements

Op 14 februari 2024 is de Regenboogverklaring gelanceerd. Wij maakten hiervoor een serie portretten met en in opdracht van een groep christelijke initiatiefnemers die met deze verklaring excuses willen maken voor de manier waarop de LHBTQI-gemeenschap behandeld is door de kerk.

Een van de initiatiefnemers is mijn broer Daniël. Hij vroeg mij of ik hiervoor de videoboodschappen met hem en de andere initiatiefnemers/ondertekenaars wilde maken. Zie het resultaat van de zes video's hieronder.
Camera-setup

Voor de opnames maakten we gebruik van een mooie oude kerk in het midden van het land. We draaiden met twee Sony Fx6 camera's. Omdat het vooral voor social media gebruikt wordt, wilden we het in staand format opnemen. Dit betekende dat de camera's op hun kant gedraaid moesten staan op het statief. Niet alle deelnemers hadden ervaring met het opnemen van videoboodschappen. Dus we kozen voor een autocue, zodat de teksten in beperkte tijd die we hadden goed opgenomen konden worden. De tweede camera hadden we op een Easyrig bevestigd, ook op zijn kant. Hierop hadden we een Lensbaby Sweet 50 optic met Composer Pro II geplaatst, voor het dramatische effect. Deze B-camera werd bediend door mijn getalenteerde DOP-collega Nicky Regelink. In post heb ik dit effect bij de hoofdcamera toegevoegd, zodat beide angles mooi met elkaar matchen.

Belichting

Het licht is een combinatie van een Aputure 600x die de achtergrond verlicht, een Aputure Nova die schuin van achter een fill geeft en een Aputure 300x als key-light. Op de achtergrond ook nog een kleine Nanlite 60b als haarlichtje.


Portretfotografie

Om het pakket compleet te maken, schoot ik tussen de opnames door ook enkele portretfoto's van de sprekers. Ook hier zijn met het licht en de nabewerking look en feel van de videoportretten gematcht.


Je kan de Regenboogverklaring hier lezen: www.regenboogverklaring.nl


Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
In His Image zwart-web-groot.png
bottom of page